SF vil hellere øge velfærd end sænke topskat

DI går helt galt i byen ved at fjerne topskatten og sende danskerne senere på folkepension. Pengene skal gå til at sænke bundskatten eller hjælpe nedslidte danskere, som ikke kan klare sig på seniorførtidspension.

Sådan siger SF's finansordfører, Jonas Dahl om DIs 2025-plan. Den øger ifølge DI velstanden med 115 milliarder kroner, mens 135.000 flere personer kommer i job.

- Det er forkert, at de mest velbjergede, som klarede sig bedst gennem krisen, får yderligere skattelettelser. Hvis man skal lette skatten, så skal det ske i bunden, siger Jonas Dahl.

- Så kan det passende være dem, der spekulerede i finanskrisen, der er med til at betale regningen.

I 2012 sikrede S-R-SF-regeringens skattereform med Venstre, at færre betaler topskat. Reformen hæver grænsen, før man skal betale topskat.

- Det er hverken SF's politik at sænke topskatteprocenten eller at hæve grænsen. Det var det heller ikke dengang. Det var et led i et kompromis, hvor vi var glade for, at vi lettede skatten for den enlige forsørger, fastslår Jonas Dahl.

Spørgsmål: - Så I er enige med Lars Løkke?

- Hvis skatten skal lettes, så skal det ske i bunden. Men det hører jeg ikke, Lars Løkke sige. Han vil både det ene og det andet. Man kan ikke både blæse og have mel i munden, siger Jonas Dahl.

SF afviser helt DIs forslag om at sende danskerne senere på pension.

- Man overser det helt afgørende spørgsmål, at nogle efter mange år på arbejdsmarkedet ikke er i stand til at passe deres arbejde. Derfor er vi nødt til at se på den seniorførtidspension, som ikke har været en succes, siger Jonas Dahl.

Han ser slet ikke noget positivt i DIs plan.

- Det er den forkerte vej at gå. Man skulle først tage hånd om dem, der ikke kan klare sig til pensionsalderen, siger Jonas Dahl.

/ritzau/

Dagens Gossip