SF vil kæmpe for hundeejeres retssikkerhed

Fødevareminister Karen Hækkerup (S) fremlagde fredag regeringens forslag til en ændret hundelov, og her har Karina Lorentzen kæmpet for, at listen over 13 ulovlige hunderacer skulle væk. Det skete ikke.

»Jeg må erkende og acceptere, at regeringen er blevet enig om en anden linje. Jeg anser nu diskussionen om at ophæve listen over de ulovlige hunderacer som lukket. Nogle af hundene på listen har aldrig været et problem, men nu er beslutningen taget,« siger Karina Lorentzen til tv2.dk.

Hun vil nu arbejde for, at hundeejerne kan få bedre retssikkerhed.

»Det kan ske ved, at vi opretter et DNA-register over hunderacerne, så hundeejerne nemmere kan bevise, om deres hund har noget af en bestemt race i sig,« siger hun.

Heller ikke Dyrenes Beskyttelse er tilfredse med forbuddet, der ifølge Politiken ikke har resulteret i, at færre mennesker er blevet bidt.

Ikke desto mindre holder Karen Hækkerup fast i, at forbuddet skal opretholdes.

»Det kan godt være, at der er nogle mennesker, der er kede af, at de ikke må have voldsomme hunde. Men jeg tror, der er flere, der er glade for, at de ikke skal møde de her hunde. Derfor står jeg 100 procent fast på at opretholde forbuddet mod de her hunderacer,« siger ministeren til Politiken.

Dagens Gossip