SF vil kvæle "korrekthedskultur" med kreativ karakterskala

Diskussionen om 7-trinsskalaen fortsætter.

SF mener, at karakterskalaen fremmer en dræbende korrekthedskultur på landets uddannelser, og derfor foreslår partiet nu at indføre en "kreativ karakterskala" i stedet.

Det skriver Information.

I fremtiden bør karakteren 12 ifølge SF gives for den "usædvanligt kreative og originale præstation, der samtidig demonstrerer en stærk forståelse for fagets indhold."

Det skal fremme nytænkning og kreativitet i hele uddannelsessystemet.

- På 7-trinsskalaen handler det om ikke at lave fejl, og det skaber en korrekthedskultur, siger SF's gruppeformand, Jakob Mark, til Information.

I dag lyder beskrivelsen af 12-tallet: "Fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af fagets mål, med ingen eller få uvæsentlige mangler."

Berlingske skriver ligeledes onsdag, at såvel politikere som erhvervsliv vil gå 7-trinsskalaen efter i sømmene.

Jakob Mark ser debatten om karakterskalaen, som en del af en større ideologisk kamp om fremtidens uddannelse.

- Vi har fået et uddannelsessystem - fra folkeskolen til universitetet - som reproducerer den bærende viden i stedet for at udfordre den og tænke nyt. Man vil rigtig gerne uddanne de studerende til det arbejdsmarked, der er i dag, men vi burde i stedet skabe studerende, som forandrer det.

Den udlægning bakkes op af Peter Allerup, som er statistikprofessor på DPU, Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse.

- Ideen med skalaen er, at eksaminator og censor tæller ned fra karakteren 12 ved at tælle antallet af fejl, og så kommer man frem til den endelige karakter. Så det ligger dybt i selve konstruktionen af skalaen, at man tæller fejl på en meget rigid måde, siger Peter Allerup til Information. Han er positiv over for SF's forslag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip