SF vil lade arvinger betale hjælp til nedslidte og ledige

Skrevet af admin

15/04/2016

Dagens topnyheder

Bekæmpelse af ulighed er helt afgørende for at sikre, at alle børn får mulighed for at udleve deres drømme, mener SF og lancerer med den begrundelse et udspil om netop økonomisk ulighed under sit landsmøde.

Konkret vil SF forbedre de såkaldte ressourceforløb, der skal hjælpe førtidspensionister. Partiet vil også sætte penge af til at hjælpe arbejdsløse med psykiske problemer, da der skal også være penge til en tidligere pension for dem, der er mere nedslidte end andre.

- Der er nogle i samfundet, der er blevet urimeligt hårdt ramt seneste år. Vi kan se, at de ressourceforløb, der er lavet, betyder, at de mennesker, der er syge og på kontanthjælp, bliver presset, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr.

Alt i alt har SF regnet sig frem til, at forslagene vil koste omkring en milliard kroner. De penge skal hentes hos personer, der arver virksomheder fra deres familiemedlemmer.

SF vil nemlig genindføre de bo- og gaveafgifter for generationsskifte i virksomheder, som Venstre-regeringen med støtte fra de borgerlige partier lempede med finansloven for 2016.

- Vi synes, det er rimeligt nok, at man bliver beskattet, når man har en af de store formuer i Danmark og giver den videre til sine børn. Man bliver beskattet af alt mulig i Danmark og vi beskatter faktisk arbejde ret hårdt, siger Pia Olsen Dyhr.

Hvis det står til SF skal kontanthjælsploftet også afskaffes.

Og partiet vil gennemse det sociale sikkerhedsnet for det, partiet betegner som skjulte huller. Det kan for eksempel dreje sig om personer, der er for raske til at få sygedagpenge og for syge til at få arbejdsløshedsdagpenge.

- Bekæmpelse af ulighed er helt afgørende for at sikre den enkeltes frihed. Hvis det enkelte barn skal have mulighed for at udleve sine drømme, kræver det, at alle børn er lige stillet, siger Pia Olsen Dyhr.

- Det er alle børn ikke. En tredjedel af de børn, der er i underklassens Danmark, ender i samme situation som deres forældre. Det er helt uacceptabel, og den kurve skal vi have brudt.

/ritzau/