SF vil lade skattestigning styrke Aarhus’ velfærd

»Det betyder, at en person med en almindelig indkomst skal betale 100-200 kroner ekstra om året. En bankdirektør skal betale 1000 kroner ekstra om året og en på overførselsindkomst skal betale 50-60 kroner. Det er ikke store beløb for at vi kan få et væsentligt antal ekstra ansatte,« siger SFs politiske ordfører i Aarhus, Thomas Medom.

Samlet set skal skattestigningen indbringe kommunen 125 millioner kroner ekstra om året. De skal ifølge SF bruges til ansættelser, som Aarhus’ borgere kan mærke i dagligdagen.

»Hver eneste krone skal gå til at ansætte ekstra folk på skoler, daginstitutioner, i ældreplejen og til socialt udsatte. Vi regner med, at skattestigningen vil oprette 400-500 ekstra stillinger, som vil løfte velfærdssamfundet,« siger Thomas Medom.

Hvis borgerne i Aarhus finder skattestigningen urimelig eller i modstrid med de skattelettelser, regeringen har været med til at gennemføre, vil Thomas Medom gerne minde dem om, at Aarhus har en lavere skatteprocent end både København og Odense. Selv efter skattestigningen vil byen ligge under skatteniveauet i Danmarks andre storbyer, lyder det.

»Man kan sige, det er SF Classic det her. Hvis man lægger hele regnestykket sammen, og lægger regeringens planlagte skattesænkning til erhvervslivet oven i vores forslag om skattestigninger, så vil man betale en lavere skat i Aarhus end man gør i andre danske storbyer,« siger ordføreren.

Dagens Gossip