SF vil lukke for klagevej i ejendomsvurderingssager

I fire ud af fem sager giver Landsskatteretten skatteyderne medhold, når de klager over de lokale vurderingsankenævns afgørelser i sager om de omdiskuterede og udskældte offentlige ejendomsvurderinger.

Men fremover skal det ikke være muligt at indbringe en sådan klage for netop Landsskatteretten, hvis det står til SF og den tidligere skatteminister Holger K. Nielsen (SF), skriver Ekstra Bladet.

Hvis forslaget bliver vedtaget, bliver det altså i fremtiden politisk udpegede lægmænd i de lokale vurderingsankenævn, der som sidste klageinstans skal bestemme, hvor meget boligejerne skal betale i skat. Det vækker skepsis hos flere eksperter, skriver avisen.

- Der er ingen tvivl om, at skatteborgernes retssikkerhed bliver forringet, siger Jan Pedersen, der er professor i skatteret ved Aarhus Universitet, til Ekstra Bladet.

- Skatteankenævnene består kun af lægfolk, mens der i Landsskatteretten jo sidder professionelle retsformænd, der er specialister inden for skat. Så de har jo alt andet lige et bedre indblik i sagerne, siger han.

Holger K. Nielsen, der har fremsat forslaget, men nu er ny udenrigsminister, skriver i en mail til Ekstra Bladet, at Landsskatteretten fortsat skal behandle sager af principiel karakter samt sager, hvor reglerne skal fortolkes.

Han mener, at det nye forslag betyder, at klager behandles "hurtigt og effektivt, uden at det går ud over retssikkerheden".

- Når det er vurderingsankenævnene, der skal behandle klagesager vedrørende værdiskøn, er det fordi, de er bedre egnede hertil, fordi de er lokalt forankrede, siger Holger K. Nielsen.

- Ved at lade vurderingsankenævnene behandle alle klager over vurderingsskøn, vil sagsbehandlingstiden kunne gøres kortere. Det bidrager til, at borgerne kan få en hurtigere afklaring, og det er dermed en styrkelse af borgernes retssikkerhed, siger han.

Ifølge Ekstra Bladet ændrede Landsskatteretten i 2012 817 afgørelser til boligejernes fordel ud af de 1049 klager, den fik over vurderingsankenævnenes afgørelser. Det svarer til 78 procent af sagerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip