SFs bagland er klar til at frede 24-års-reglen

»Alle ved jo godt, at vi ikke kan revolutionere verden over en nat, og at vi ikke kan ændre 24-års-reglen. Der er nogle andre dagsordener, der er meget mere vigtige,« siger medlem af SFs landsledelse Serdal Benli (SF), der advarer mod, at partiet gør spørgsmålet om at fjerne reglen for ultimativt.

SF allerede har accepteret at frede 24-års-reglen, der forhindrer familiesammenføring, hvis en af parterne i ægteskabet er under 24 år, i denne valgperiode. Men partiet har hele tiden erklæret sig som modstander.

Heller ikke tidligere næstformand og nuværende landsledelsesmedlem Tonni Hansen (SF) mener, at SF skal lade krav om afskaffelse af 24-års-reglen stå i vejen for, at SF kan sidde med i en kommende regering.

»24-års-reglens afskaffelse er rimelig vigtig for mig. Men den er ikke af så principiel karakter, at vi skal holde os ude af en regering på grundlag af det. Hvis vi i en regeringsforhandling kunne få det punkt ind i et regeringsgrundlag, ville jeg være godt tilfreds,« siger han til Politiken.

Det er SF-formand Annette Vilhelmsens (SF) post som social-, børne- og integrationsminister, der atter har rettet fokus mod 24-års-reglen. I forbindelse med overdragelsen af sit nye ministerium fastslog hun atter, at hun er modstander af reglen, men erkendte, at der ikke er opbakning i regeringen til at fjerne den i denne valgperiode.

Søndag var det ikke muligt for Politiken at få en kommentar fra Annette Vilhelmsen, men partiets politiske ordfører, Jonas Dahl ( SF), siger, at det endnu er for tidligt at diskutere emnet.

»Det er jo ingen hemmelighed, at vi er imod 24-års-reglen. Vi har også erkendt, at det ikke er noget, vi får ændret i den her valgperiode. Hvorvidt det så skal ændres i næste valgperiode, eller hvad vi i øvrigt går til valg på i næste valgperiode, tager vi, når vi nærmer os næste valg,« siger Jonas Dahl til avisen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip