SF's formand for retsudvalg: Bødskov burde ikke have løjet

Formanden for Folketingets Retsudvalg, SF'eren Karina Lorentzen Dehnhardt, er ikke i tvivl om, at Morten Bødskov (S) skulle have holdt sig til sandheden, da han i sin tid orienterede retsudvalget om et aflyst besøg på Christiania.

Men han løj, og det fik ham tirsdag til at trække sig som minister på grund af manglende opbakning fra Enhedslisten.

- Det har været et rodet og uskønt forløb.

- Det er klart, at ministeren ikke burde have givet urigtige oplysninger til retsudvalget, skriver hun i en kommentar til Ritzau.

Bødskov forklarede selv sin løgn med, at han ikke ønskede at afsløre oplysninger fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) til udvalgets medlemmer af frygt for, at det ville udhule PET's arbejde.

Nu går arbejdet med at undgå en lignende situation i fremtiden i gang, slår Karina Lorentzen Dehnhardt fast:

- For demokratiet er det vigtigt, at vi fremover har en køreplan til at håndtere en eventuel lignende situation og en model, hvor vi kan brede viden ud til andre end bare en retsudvalgsformand og en justitsminister i en så særlig situation.

- Derfor vil jeg foreslå, at hvis man i fremtiden oplever en lignende sag, så skal den tages op i kontroludvalget eller i en særlig gruppe i retsudvalget, hvor der er skærpet fortrolighed.

- Jeg synes også, man ved samme lejlighed burde drøfte, om ikke alle Folketingets partier burde sidde i kontroludvalget så vi får bredt den viden ud, siger hun.

Kontroludvalget er nedsat for i fortrolighed at diskutere emner med direkte tilknytning til de danske efterretningstjenester.

I øjeblikket er de fem største partier i Folketinget repræsenteret i udvalget - Karina Lorentzen Dehnhardt er SF's repræsentant.

/ritzau/

Dagens Gossip