SF's formand venter dårligere valg end sidst

SF's formand, Annette Vilhelmsen, opfordrer vælgerne til at stemme ved kommunalvalget og helst på SF, som ventes at gå stærkt tilbage.

- Det er klart. Det er mig, som er formand for SF, og en stor del af ansvaret er selvfølgelig også mit. Vi har gjort os klart, at det fantastiske valg, vi fik i 2009, kommer vi ikke til gentage denne gang, siger Annette Vilhelmsen til TV2 News.

Hun uddeler løbesedler kl. 15 på Nørreport Station i København sammen med SF's sundhedsborgmester, Ninna Thomsen.

- Sådan en dag som i dag kan man næsten ikke holde sig i ro. Hver eneste stemme tæller. Jeg vil kraftigt opfordre alle til at bruge deres stemme. Og selvfølgelig meget gerne på SF, siger Annette Vilhelmsen.

SF ventes at få halvt så mange stemmer som i 2009. SF får 7,6 procent af stemmerne i Voxmeters måling 9. november for Ritzau mod 14,5 procent ved kommunalvalget i 2009.

- SF fik et fantastisk valg i 2009, men nu står de landspolitisk svagere. Så de har startet valgkampen i modvind, siger valgforsker Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet.

Han understreger, at et parti ikke behøver gå tilbage i kommunerne trods dårlige meningsmålinger. Men SF står ifølge Ulrik Kjær særlig svært.

Det skyldes, at SF er det parti, som flest kommunalpolitikere har forladt siden seneste kommunalvalg. 46 byrådsmedlemmer har på fire år forladt partiet til fordel for et andet parti eller er løsgængere.

- Derfor mangler partiet nogle af de politikere, der hentede stemmerne hjem sidst. Nogle af de bedste kort var spillet, allerede inden valgkampen gik i gang, siger Ulrik Kjær.

SF har godt 300 byrådsmedlemmer. Partiet har to borgmestre, Mette Touborg i Lejre og Kirstine Bille i Syddjurs. Desuden har partiet fire rådmænd. I otte kommuner har SF kun et sæde i byrådet.

/ritzau/

Dagens Gossip