SF's gruppeformand går af: Dong-aftale er noget hø

Skrevet af admin

30/01/2014

Mest læste i dag

SF's fungerende gruppeformand, Karina Lorentzen Dehnhardt, træder tilbage fra sin post i protest mod partiets ja til Dong-aftalen, skriver hun på Facebook.

- Kære alle! Jeg synes Dong-aftalen er noget hø. Det er ikke SF-politik. Jeg forsøgte at overbevise SF's landsledelse om, at vi skulle gøre processen om. Den kamp tabte jeg (og andre), skriver hun på sin Facebook-profil natten til torsdag.

- Vi prøvede, men indstillingen er, at SF stemmer for. Det er SF's medlemsdemokrati, og det må jeg så acceptere. Men det betyder, at jeg indstiller mit hverv som fungerende gruppeformand, og jeg vil ikke skulle stemme i morgen, tilføjer hun.

I en sms til Ritzau skriver Karina Lorentzen Dehnhardt, at hun ikke har mere at sige til sagen.

Onsdag valgte både SF's politiske ordfører og finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, samt næstformand Peter Westermann at forlade deres poster i partiet.

Det skete, efter at SF's landsledelse havde valgt at stemme for den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs' kapitalindsprøjtning i Dong Energy.

Enhedslisten fremsætter torsdag et beslutningsforslag i Folketinget om at tage en "time out" i Dong-salget. Her har Karina Lorentzen Dehnhardt altså tænkt sig at stemme blankt.

På trods af den store utilfredshed mod Dong-aftalen forventer SF's formand, Annette Vilhelmsen, fortsat at blive i regeringen. Det sagde hun efter krisemødet i DGI-byen onsdag aften.

Vilhelmsen forventer også, at SF's folketingsmedlemmer stemmer imod Enhedslistens Dong-forslag torsdag.

Karina Lorentzen Dehnhardt blev fungerende gruppeformand i SF, da Anne Baastrup tidligere på året tog orlov fra Folketinget på grund af stress.

/ritzau/