SF's Özlem Cekic boykotter Dong-afstemning

SF's sundhedsordfører Özlem Cekic boykotter torsdagens afstemning i folketingssalen om salget af Dong-aktier til investeringsbanken Goldman Sachs, oplyser hun.

- Så længe jeg ikke kan stemme efter min overbevisning så KAN jeg ikke gå ned i folketingssalen. Derfor har jeg besluttet at boykotte afstemningen i dag, skriver hun i en pressemeddelelse.

Hun gør som partifællen Karsten Hønge, der efter SF's dramatiske krisemøde med landsledelse og folketingsgruppe oplyste, at han udebliver fra Folketinget på grund af dagens afstemning om Dong.

Özlem Cekic er også imod aftalen.

- Den er jeg imod. Det er vigtigt for mig, at dem der bestemmer over Danmarks energiforsyning ikke primært handler ud fra profithensyn, men ud fra samfundshensyn, skriver hun.

Hun påpeger, at Dong-aftalen var strået, der knækkede kamelens ryg.

- For mig og rigtig mange andre SFere er DONG-aftalen dråben, der får bægeret til at flyde over. De sidste 14 dages afsløringer i medierne viser, at det her risikerer at blive en dyr fornøjelse for skatteyderne, skriver Özlem Cekic.

Hun mener, at SF skulle have sagt nej til aftalen.

- Jeg begriber ikke, at vi ikke bare EN gang kan sige fra i regeringssamarbejdet, uden at blive mødt med truslen om at så er det slut med SF i Regering, siger hun.

Hun mener, at SF "står i en meget alvorlig krise" og ville udskyde aftalen. Men hun blev presset, forklarer hun.

- Men min formand (Annette Vilhelmsen) fortalte mig i går klart og tydeligt, at hvis der er én eneste SFer, der går ned og stemme imod eller stemmer blankt til forslaget om et timeout, så vil statsministeren smide SF ud af regeringen, skriver Özlem Cekic.

- Jeg har også fået at vide, at SF står uden en formand, hvis bare der er en, der går ned og stemmer blankt.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, ønsker ikke at kommentere, at Özlem Cekic angiveligt har fået at vide, at hvis der er én eneste SF'er, der stemmer imod eller stemmer blankt til forslaget om timeout, så vil statsministeren smide SF ud af regeringen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip