Shane Brox giver affaldet liv - du kan være med

Hvad skal man med en mælkekarton, syv knapper, fire piberensere, to toiletruller, to lakridssnører og fem tændstikker? Smide det ud som affald?

Ikke hvis man spørger Shane Brox, som er kendt fra børneprogrammet Shanes Verden. I stedet skal man smide en limpistol, en saks og en sort tusch i bunken og forvandle affaldet til en langarmet piratkonge ved navn Rollo Mælkedunst.

Men man kan også forvandle tingene til mange andre ting, når man den 25. august kan komme til workshop med Shane Brox, hvor køkkenruller, mælkekartoner og gamle aviser skal forvandles til fantasifulde væsener.

- Det er helt fantastisk, hvor lidt der skal til for at skabe en leg eller en fantasi i et barns hoved. Piberensere bliver til fodboldspillere, æggebakker til bølger på havet, gamle garnrester, der hænger
ud af et toiletrør, bliver til spildevand ud af et kloakrør, og et mælkelåg bliver til verdens farligste edderkop, fortæller Shane Brox. 

Find dit indre legebarn
- Jeg elsker at være blandt børn, der er totalt opslugt af at skabe og bygge. Der er ingen grænser for hvad der kan ske, og selv om jeg som voksen har øvet mig rigtig meget på at finde tilbage til mit eget indre legebarn, er jeg tit i næsegrus beundring over, hvor enkelt og ligetil børn kan lave ting på de sjoveste måder. Det er os voksne, der laver kuk i den ved at gøre ting besværlige, overfortolke og være bange for hvad andre tænker, siger Shane Brox.

Shane Brox har altid selv haft fantasiverdener og -historier, kørende oppe i hovedet, siden han var lille. Men da han blev stor og skulle have et voksenjob, fortrængte han sin barnlige kreativitet. Derfor gik der mange år, før han fandt den frem igen og gjorde det til sit voksenjob at lave ting, som børn kunne forstå.

Ligegyldigt om det er pænt
Den barnlige kreativitet skal både børn og voksne bruge til workshoppen med Shane Brox. Den barnlige og naturlige kreativitet er let for børnene, der kaster sig ud i projektet og ikke bruger meget tid på at tænke over, om det nu bliver pænt, er Shane Brox erfaring. Og de voksne synes, det er skægt, at snuse lidt til legen, bygge og være lidt barnlige igen.

- Jeg tror, de vigtigste ting deltagerne får ud af det, er at se alle de sjove muligheder, der er i skrald og genbrug, at de får brugt deres fantasi og kreativitet og til sidst og ikke mindst, den leg og det samvær, der opstår mellem børnene og deres voksne, når de bygger og leger sammen, fortæller Shane Brox, der til workshoppen vil gå rundt og tale med alle deltagerne, kigge på det der bliver bygget, og udveksle gode ideer.

Der er to workshops søndag d. 25. august i Billund Centret kl. 13-14.20 og 14.40-16. Pris: 50 kroner pr. familie, max fem personer - billetter kan købes på www.billundbib.dk. 

Dagens Gossip