Sharapova afviser kritik: Jeg fik kun én dopingadvarsel

Den russiske tennisstjerne Maria Sharapova afviser nu, at hun skulle være blevet advaret fem gange om de ændrede dopingregler, der ifølge hende selv førte til, at hun under Australian Open testede positiv for brug af et forbudt middel.

På sin Facebook-side skriver den femdobbelte grand slam-turneringsvinder fredag, at hun kun fik én klar advarsel i december sidste år.

- Ifølge forlydender var jeg blevet advaret fem gange om det kommende forbud mod den medicin, jeg tog. Det er ikke sandt og er aldrig sket.

- Jeg skulle have været mere opmærksom på det. Men yderligere "kommunikation" var begravet i nyhedsbreve, på hjemmesider eller i uddelingskopier, skriver Maria Sharapova.

Det er endnu ikke besluttet, hvilken straf den 28-årige verdensstjerne idømmes for at have brudt dopingreglerne.

Sharapova blev i januar testet positiv for brug af midlet meldonium, der øger atleters udholdenhed. Det kom på den forbudte liste 1. januar i år.

Ifølge Sharapova har hun i årevis taget midlet, fordi det fandtes i den medicin, hun indtog.

Hun skriver fredag på Facebook, at det flyver rundt med misforståelser, og hun derfor tyr til tasterne for at forsøge at udrydde dem.

- Jeg er opsat på at kæmpe mig tilbage. Der er ingen undskyldninger for, hvad jeg har gjort. Men det er forkert at sige, at jeg blev advaret fem gange, skriver hun.

/ritzau/

Dagens Gossip