Sharapova appellerer karantæne til CAS

Tennisstjernen Maria Sharapova appellerer den dom på to års karantæne, som hun onsdag fik for at have benyttet den præstationsfremmende hjertemedicin meldonium under grand slam-turneringen Australian Open i januar.

Det skriver Sharapova på sin Facebook-profil.

- Tribunalet konkluderer korrekt, at jeg ikke bevidst overtrådte antidopingreglerne, og derfor kan jeg ikke acceptere en urimeligt hård dom på to års karantæne, skriver Sharapova.

- Medlemmerne i tribunalet, der er udpeget af ITF (Det Internationale Tennisforbund, red.), er enige om, at jeg ikke har gjort noget med vilje, men alligevel forsøger de at udelukke mig fra tennis i to år.

- Jeg vil straks appellere afgørelsen til CAS, Den Internationale Sportsdomstol, skriver Sharapova.

I begyndelsen af marts indrømmede Sharapova på en pressekonference, at hun var blevet testet positiv for meldonium, der har været forbudt siden årsskiftet.

Siden har russeren haft det hårdt. Men opbakningen fra hendes fans har båret hende igennem.

- Jeg har savnet at spille tennis. Og jeg har savnet mine fans, som er de bedste og mest loyale fans i verden. Jeg har læst alle jeres breve, jeg har læst jeres opslag på sociale medier, og jeres kærlighed og støtte har båret mig gennem disse hårde dage, skriver Sharapova.

Dopingkarantænen gælder fra 26. januar i år, og hvis hun ikke har held med sin appel, kommer hun tidligst tilbage på banen i 2018.

/ritzau/

Dagens Gossip