Sharapova er testet positiv for forbudt stof

Skrevet af admin

07/03/2016

Mest læste i dag

Den russiske tennisstjerne Maria Sharapova fortæller, at hun er testet positiv for et forbudt stof under grand slam-turneringen Australian Open i januar.

Sharapova er testet positiv for stoffet meldonium, som blev sat på den forbudte liste 1. januar i år. Tennisstjernen siger, at hun fik stoffet i sig via medicin, hun har taget i årevis.

- Jeg tager det fulde ansvar. Det er mit ansvar, hvad jeg putter i min krop, siger Sharapova på et pressemøde.

Russeren fik besked af Det Internationale Tennisforbund (ITF) for nogle dage siden, og hun vil nu samarbejde med organisationen.

Flere tennisudøvere er testet positive på grund af meldonium siden nytår.

Allerede søndag havde Sharapova meddelt, at hun ville komme med en stor nyhed mandag aften. Men ikke mange havde forudset denne melding.

De fleste gætterier gik på, at russeren måske ville annoncere sit karrierestop, men den tidligere verdensetter fortæller, at hun ikke vil ende karrieren på denne måde.

Den femdobbelte grand slam-vinder har meldt afbud til denne uges WTA-turnering i Indian Wells på grund af en skade.

Det er venstre arm, den er gal med hos 28-årige Sharapova. Hun har døjet med smerter i armen hele 2016, men stillede dog i januar op i Australian Open, hvor hun tabte i kvartfinalen til Serena Williams.

Siden har hun ikke været i kamp.

Sharapova brød igennem på den internationale tennisscene, da hun i en alder af bare 17 år og 75 dage vandt Wimbledon i 2004.

Siden har hun også vundet US Open (2006), Australian Open (2008) samt French Open to gange (2012, 2014). I alt er det blevet til 35 WTA-sejre.

Men imellem de mange sejre på kvindernes tour har skader været et tilbagevendende problem for den russiskfødte Sharapova, der har boet i USA, siden hun var syv år.

I 2013 gik hun således glip af halvdelen af sæsonen på grund af en skade i skulderen.

Som professionel tennisspiller har Sharapova "kun" tjent knap 37 millioner dollar i præmiepenge. Alligevel betegnes hun som den bedst betalte kvindelige sportsudøver på tværs af alle sportsgrene.

Dette skyldes ikke mindst en række lukrative sponsoraftaler med blandt andet Nike, hvor hun har sin egen tøjserie. Derudover har hun stiftet selskabet Sugarpova, der laver slik og andre søde sager.

Sharapova er aktuelt nummer syv på kvindernes verdensrangliste.

/ritzau/