Sharapova igen i knibe: Sejrer over fransk fighter

Den russiske tennisstjerne Maria Sharapova er klar til fjerde runde ved Australian Open efter en sejr i to sæt - 6-1, 7-6 - over franske Alizé Cornet.

Sharapova virkede opsat på at undgå en gentagelse af torsdagens kamp, hvor hun kæmpede i omkring tre og en halv time mod italieneren Karin Knapp, før hun til sidst sled sejren hjem.

Og i første sæt så det da også ud til, at missionen om en lynsejr ville lykkes. Det blev afsluttet på bare 32 minutter.

Men i andet sæt kæmpede den 25.-seedede franskmand sig ind i kampen, og spillerne brød hinanden flere gange – til åbenlys irritation for russeren.

Det hjalp heller ikke den 188-centimeter høje russer med det karakteristiske skingre skrig, at hun lavede et stigende antal fejl. Mens hun havde lavet bare seks uprovokerede fejl i første sæt, stod hun for hele 29 i andet sæt.

Sættet måtte afgøres i tiebreak, hvor Cornet ved stillingen 6-5 havde sætbold. Russeren fik dog afværget og stod kort tid senere med en matchbold ved 7-6.

Med et slag ud over baglinjen fra franskmandens side, var sejren hjemme for Sharapova efter et sæt, der varede 79 minutter.

Kampen blev efter fire dages ekstrem hedebølge i Melbourne spillet i temperaturer omkring 20 grader. Og det var en kærkommen forandring, sagde den tredjeseedede russer efter kampen.

- Måske bliver jeg nødt til at tage et varmt bad i stedet for et koldt efter kampen. Det er sådan en hurtig forandring. Jeg tror, at alle hilser den meget velkommen, lyder det fra Sharapova.

I fjerde runde skal hun møde slovakken Dominika Cibulkova, der er seedet 20 i turneringen. Hun vandt sikker 6-1, 6-0 over 16.-seedede Carla Suárez Navarro fra Spanien.

/ritzau/

Dagens Gossip