Sherley overfaldet: Kunne ikke forsvare sig med mundkurv på

- Efter at jeg blev overfaldt af en løsgående Collie. Kunne ikke selv forsvare mig, da jeg havde mundkurv på. Vi møder mange hundeejer, der tror, at det er ok at lade deres hunde gå løs. Og mange tror de har styr på hunden. De råber bare, 'den bider ikke'. Nej, det kan godt være, den ikke gør det, men loven gælde for ALLE hunderacer - husk lige det.

Sådan skriver sønderjyden Lotte Scharbach til sit billede på Facebook.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Billedet er af hendes hund, Sherley, og siden onsdag er det blevet delt næsten 5000 gange.

Hunden Sherley er en blanding mellem Amstaff og Amerikansk Bulldog, som begge er forbudte hunderacer. Derfor skal den, ifølge Hundeloven, føres i snor og iført mundkurv på områder, 'der er åbne for almindelig færdsel'.

Det var Sherley også, da Lotte Scharbach en dag gik en tur i Sønderborg. Her blev den overfaldt af en løs Collie. Lotte Scharbachs hund var - på grund af snor og mundkurv - uden chance for at forsvare sig selv.

- Damen (Colliens fører, red.) kommer ilende til og siger undskyld. Vi får en god snak om det, og jeg siger til hende, at det er unfair ikke at holde sin hund i snor, siger Lotte Scharbach til bt.dk.

Hun har valgt ikke at politianmelde episoden.

Ny hundelov

Den 7. marts udsendte fødevareminister Mette Gjerskov en pressemeddelelse, hvori hun skriver, at fødevareministeriet vil lancere en ny hundepakke med fire centrale initiativer.

LÆS OGSÅ: Gammel familiehund dømt til aflivning: Bed mindre hund i nakken

- Der er behov for en evaluering både af forbuddet mod bestemte hunderacer og af håndteringen af hunde, der bider. Hundeloven har gjort mange mennesker utrygge. Jeg vil gerne genskabe trygheden og tage hensyn til både dyrenes velfærd, til hundeejerne og til de mennesker, der er bange for hunde, skrev hund.

Det er dog uklart, hvornår hundepakken kommer.

Dagens Gossip