Shipcraft: Rederiforening skyld i høj løsesum

»Da rederiforeningen af 2010 den 29. juni 2011 går ud og kritiserer os kraftigt, får det afgørende betydning for hele forløbet. Piraterne vurderede, at vi stod alene og ikke havde opbakning fra det officielle Danmark. Dermed mente de, at de kunne lægge ekstra pres på os. Det er vores engelske rådgivere samt min vurdering, at Rederiforeningens udmelding har haft større betydning for løsesummens forhøjelse end Ekstra Bladets kampagne. Den får til gengæld efter min vurdering, sagen til at trække ud,« siger han til avisen.

Rederiet havde forventet opbakning fra brancheforeningen, men det var Rederiforeningen af 2010, der ifølge direktøren forpurrede gidslernes frigivelse.

»Den måde, Rederiforeningen af 2010 har ageret, har, ifølge vores rådgivere, medført, at kravet fra piraterne steg med over 50 millioner kroner,« siger Claus Bech.

Rederiforeningen kritiserede rederiet for ikke at have viden nok til at håndtere en sådan sag, for ikke at tilbyde de pårørende psykologhjælp og for ikke at have den rette forsikring, før man sejlede ind i farvandet omkring Somalia. Piraterne hævede få dage efter kravet om løsesum voldsomt til det niveau, der blev fastholdt de næste 20 måneder.

Dagens Gossip