Shopping og parkering øger overskud i Københavns Lufthavn

Skrevet af admin

12/05/2016

Dagens topnyheder

Mens Københavns Lufthavn fortsat øger antallet af rejsende i første kvartal 2016, og det er med til at få de mere jordnære indtægter til at øge resultatet på bundlinjen.

Indtægter fra parkering og shopping er med til at trække resultatet før skat op med 24,7 procent i forhold til samme periode sidste år. Københavns Lufthavne, selskabet bag lufthavnen, får et resultat på 304,2 millioner kroner før skat i kvartalet.

Omsætningen for lufthavnens aktiviteter på landjorden - de såkaldt ikke-aeronautiske aktiviteter - steg med 8,2 procent.

Omsætningen for parkering steg 13,4 procent, og det er især svenske bilister, der hyppigere stiller bilen ved lufthavnen. Omsætningen fra butikkerne steg med 5,6 procent, oplyser lufthavnen.

De første tre måneder af 2016 blev det mest travle første kvartal nogensinde i lufthavnen.

I alt steg antallet af passagerer 13,4 procent til 6,1 millioner rejsende, når man sammenligner med perioden sidste år, oplyser lufthavnen i en meddelelse.

Siden første kvartal forrige år er der åbnet en række nye lange ruter, ligesom der er flere afgange og større kapacitet, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne, i en meddelelse.

- Vi arbejder målrettet på at tiltrække nye ruter og udvikle dem, vi allerede har. I marts åbnede SAS en ny rute til Boston i USA, og i december indsatte Emirates eksempelvis en daglig afgang mellem CPH og Dubai med verdens største passagerfly Airbus 380.

- Nye lange ruter og øget kapacitet på eksisterende ruter er med til at styrke CPH som et internationalt knudepunkt", forklarer Thomas Woldbye.

/ritzau/