Sidse Babett Knudsen vinder fornem filmpris i Frankrig

Skrevet af admin

27/02/2016

Mest læste i dag

For anden uge i træk høster en kvindelig dansk skuespiller international anerkendelse.

I sidste uge vandt Trine Dyrholm en sølvbjørn ved filmfestivalen i Berlin, og fredag aften har Sidse Babett Knudsen vundet prisen for bedste kvindelige birolle ved uddelingen af Cesar-priserne i Paris, skriver AFP.

Prisen får den 47-årige dansker for sin rolle i den franske film "L'Hermine", hvor hun spiller en nævning i en kriminalsag, der kommer for retten.

Filmen handler om hendes møde med den frygtede retspræsident Michel Racine, der spilles af Fabrice Lucini.

Mødet med Ditte Lorensen-Coteret, som Sidse Babett Knudsens karakter hedder, får retspræsidenten til at bløde en smule op.

- Det havde jeg ved Gud ikke forventet. Tak til Christian (instruktør Christian Vincent, red.) for at støve mig op deroppe i Norden. Og tak til Fabrice (skuespiller Fabrice Luchini, red.), min partner, som jeg har elsket at arbejde sammen med, siger den fransktalende Sidse Babett Knudsen i sin takketale ifølge purepeople.com.

Sidse Babett Knudsen, der har boet i Paris i fem år, er bedst kendt i Frankrig for sin rolle i Borgen, hvor hun spiller dansk statsminister i en mindretalsregering.

I 2014 blev hun udnævnt til ridder af den franske kunstorden Arts et Lettres.

Cesar-prisuddelingen er den franske filmbranches svar på den amerikanske Oscar-uddeling, der finder sted søndag i Los Angeles.

/ritzau/