Sidste fase af ombygningen af E45 ved Vejle går i gang

Det omfattende og komplicerede vejarbejde på motorvejen omkring Vejle har længe tæret på trafikanternes tålmodighed. Men nu bliver arbejdet lidt enklere at overskue.

Det vestlige, sydgående spor mellem motorvejskryds Skærup og til- og frakørsel Vejle Syd er nemlig færdigudbygget fra to til tre spor. Nu mangler det østlige, nordgående spor, og vejarbejdet begynder på torsdag klokken 06. På en strækning på omkring otte kilometer lægges trafikken om for at færdiggøre det sidste større element i projektet -  udbygningen af den østlige side.

Omlægningen af trafikken vil give trafikanterne en mere enkel køretur i forhold til sidste år, da Vejdirektoratet udbyggede vestsiden af motorvejen. Omlægningen er tilmed den sidste, inden motorvejen er færdig til efteråret.

Al trafik skal køre i den vestlige side af motorvejen

Når arbejdet begynder skal al motorvejstrafikken mellem motorvejskryds Skærup og til- og frakørsel Vejle Syd køre i den vestlige side af motorvejen på fire smalle spor.  Vejdirektoratet lukker nemlig de østlige, nordgående spor helt for trafik på en strækning på omkring otte kilometer.
Mens trafikken kører i begge retninger i det vestlige, sydgående spor, udbygger Vejdirektoratet den østlige side fra to til tre spor. Arbejdet i den østlige side varer frem til udgangen af november, hvor den udbyggede motorvej åbner.

Trafikanterne, der kører mod nord, skal derfor være særligt opmærksomme ved motorvejskryds Skærup, hvor omlægningen til den vestlige side sker, samt kort før til- og frakørsel Vejle Syd, hvor trafikken bliver ledt tilbage igen. Der er desuden ingen nødspor i nordgående retning, men der er etableret nødlommer i midterrabatten. Den sydgående trafik skal være opmærksom på modkørende trafik på denne strækning. Hastighedsbegrænsningen på strækningen bliver maksimalt 80 km/t.

Trafik i seks spor til efteråret

Trafiksituationen bliver opretholdt helt frem til november, hvor østsiden af motorvejen er færdigudbygget. Herefter vil der være trafik i alle seks spor på motorvejen mellem Skærup og Vejle Nord.

Dagens Gossip