Sidste nyt om flystyrtet i Roskilde: Undersøgelser er i gang

Der har været mange gætterier om årsagen til ulykken i Roskilde Lufthavn, der onsdag kostede to mænd livet, men ingen ved det endnu.

De dræbte er en 47-årig mand fra Holte og en 74-årig mand fra Vanløse, og ulykken skete under indflyvningen til lufthavnen i Roskilde.

- Det eneste vi reelt ved er, at de to mænd var fløjet fra Billund tidligere på eftermiddagen, og skulle lande i Roskilde. Som de har gjort før. Men bortset fra det, ja så er vi ved at undersøge hvad der er sket, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi i dag til Dagens.dk.

Både Havarikommissionen og politiets efterforskere er i dag i gang med at undersøge både flyet og ulykkesstedet.

- Vi fra politiets side har jo den koordinerende indsats, mens Havarikommissionen har ekspertisen i omstændighederne omkring flyvningen. Vi skal jo blandt andet have undersøgt hvorfor de fløj, hvem der havde rorpinden og en masse andre omstændigheder, siger han.

I ved endnu ikek om årsagen til styrtet er teknisk eller menneskelig?

- Nej, det gør vi ikke. Nu skal undersøgelserne afsluttes, og der kan sagtens gå noget tid før vi har en forklaring, siger Martin Bjerregaard.

De to mænd var fløjet i en to-motors fly af typen Partenavia, og i dag blev flaget sat på halv stang i lufthavnen i Roskilde for at mindes de to dræbte.

Dagens Gossip