Sidste oprindelige von Trapp-medlem er død

Maria Franziska von Trapp - det sidste oprindelige medlem af den musikalske familie, hvis flugt fra det nazibesatte Østrig blev udødeliggjort i musicalen "The Sound of Music" - er død.

Hun blev 99 år gammel, skriver AFP.

Maria von Trapp døde af naturlige årsager i sit hjem i den nordøstlige amerikanske stat Vermont tirsdag, men det blev først lørdag bekræftet af hendes halvbror Johannes von Trapp.

Maria Franziska von Trapp var et af de oprindelige medlemmer af den kendte familiesanggruppe, The Trapp Family Singers, og nummer tre af de i alt syv østrigsk-fødte børn af kaptajn Georg von Trapp og hans første kone Agathe Whitehead.

Kaptajnens anden hustru, Maria Kutschera von Trapp - berømt portrætteret af Julie Andrews i "The Sound of Music" fra 1965 - skrev en bog om familien i 1949, som senere dannede grundlag for to film i Tyskland, en Broadway-produktion og en verdensberømt Hollywood-film.

Maria Kutschera von Trapp og Georg von Trapp, i filmen portrætteret af den canadiske skuespiller Christopher Plummer, fik tre børn sammen: Rosemarie, Eleonore og Johannes.

Von Trapp-familien flygtede i 1938 fra det nazibesatte Østrig først til Italien og senere til USA, hvor de efter en årrække slog sig ned i Vermont. Her åbnede de et hotel med navnet "Trapp Family Lodge".

I perioden turnerede de også rundt og gav koncerter, inden familiegruppen i 1965 lukkede og slukkede for den musiske del.

Maria Franziska von Trapp blev aldrig gift og brugte meget tid på at rejse rundt og missionere, blandt andet i Papua og Ny Guinea.

- Maria havde et vidunderligt liv, og vi vil savne hende. Minderne om hende vil leve videre, siger Johannes von Trapp, der i dag er bestyrer af "Trapp Family Lodge".

"The Sound of Music" vandt fem Oscars og er en af de mest indtjenende Hollywood-film nogensinde.

/ritzau/AFP

Se billederne fra den berømte film "The Sound of Music" herunder: 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip