Siemens dømt til at betale erstatning til syge medarbejdere

Skrevet af admin

30/06/2016

Mest læste i dag

Vindmølleproducenten Siemens Wind Power er ved Retten i Aalborg blevet dømt til at betale knap en million kroner i erstatning til tre medarbejdere, der blev syge af arbejdet.

Dermed har retten givet de tre medarbejdere medhold i anklagen mod Siemens for at have brudt arbejdsmiljøreglerne.

De tre medarbejdere, Per Krogh Jensen, Peter Christensen og René Tordrup Jensen, får henholdsvis 251.842 kroner, 509.554 kroner og 136.007 kroner i erstatning.

Retten anfører i dommens begrundelse, at arbejdet "ikke har været planlagt, tilrettelagt og udført sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt".

Medarbejderne har blandt andet været udsat for skadelige kemikalier som epoxy og isocyanater under arbejder med at støbe forme til vindmøllevinger.

Det har ført til sygdomme som astma, allergi og eksem.

Retten har nu anerkendt, at der er en sammenhæng mellem det arbejde, som medarbejderne har udført, og de sygdomme, de har pådraget sig.

Og retten fastslår samtidig, at det er arbejdsgiveren Siemens, som er ansvarlig for, at arbejdet ikke er foregået på en forsvarlig måde.

Siemens har selv erkendt, at kemikaliet isocyanater er blevet anvendt af en underleverandør, selv om det var imod reglerne.

Men man blev først i 2011 klar over, at det krævede en dispensation, har Siemens forklaret.

/ritzau/