Sigøjnergangster smidt ud af Danmark

Trods adskillige domme for alvorlig kriminalitet begået i Danmark er kroatiske Jura Levakovic gang på gang sluppet for en udvisningsdom. Men nu skal han ud af landet.

Det har Østre Landsret mandag besluttet, da retten valgte at stadfæste en dom over Levakovic, som ud over udvisningen indebærer fem års fængsel for et hjemmerøveri og et bankrøveri.

Den 26-årige kroat var hele følelsesregisteret igennem, da dommen blev afsagt.

- Hvor er mine rettigheder, og hvor skal jeg tage hen, råbte han ud i retten.

Efter hans udbrud trillede tårerne ned af hans kinder, mens han med et frustreret ansigtsudtryk talte med de to familiemedlemmer, som forsøgte at få ham til at dæmpe sig.

Jura Levakovic tilhører en sigøjnerfamilie med kroatiske rødder, som bor i Danmark. Jura har været i Danmark, siden han var helt lille. Han har været på kant med loven, siden han var otte år gammel.

Den 26-årige Levakovic har dog aldrig opnået dansk statsborgerskab og er i forbindelse med tidligere domme flere gange blevet forlangt udvist af landet, men hver gang har retten ladet ham blive.

Begrundelsen har været, at han trods sin kroatiske baggrund ikke taler sproget, og at hans tilknytning til Danmark er stor. Derfor er han to gange sluppet med en såkaldt betinget udvisning.

Hans kæreste sad ved domsafsigelsen mandag på tilskuerrækken med et bedrøvet ansigt. Inden han blev ført ud af retssalen kyssede han hende og fortalte hende, at han elskede hende.

Otte betjente pakket ind i skudsikre veste samt to civilbetjente gjorde det tydeligt, at der er tale om en familie, der ikke tidligere har holdt sig tilbage med tilråb og højlydte diskussioner i retten.

Levakovic-familien er berygtet inden for politi og retsvæsen. Adskillige medlemmer af familien har domme for alt fra berigelseskriminalitet til grov personfarlig kriminalitet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip