Sigtelse: Mand fortsatte internetsvindel trods fodlænke

Skrevet af admin

07/12/2015

Mest læste i dag

Et møde med det danske retssystem har tilsyneladende ikke haft nogen afskrækkende virkning på en 34-årig mand fra Nordsjælland.

I februar fik han en dom for bedrageri. Men da Kriminalforsorgen valgte at lade ham afsone med fodlænke, har han i ro og mag kunnet sidde hjemme foran computeren og fortsætte sit kriminelle foretagende.

Det fortæller anklagerfuldmægtig Andreas Juul Bjørn fra Nordsjællands Politi, der mandag eftermiddag ved Retten i Hillerød fik manden varetægtsfængslet.

- Hans kriminalitet består i, at han sætter varer til salg på Facebook eller Den Blå Avis. Når folk så viser interesse, får han dem til at overføre pengene, men han sender aldrig noget, siger anklageren til Ritzau.

Det er primært iPhones og anden elektronik, som den 34-årige foregiver at have til salg.

I februar blev han dømt for at have foretaget svindelnummeret cirka 20 gange.

- Og vi mener, at det er nogenlunde det samme antal gange, han har gjort det under sin afsoning, siger Andreas Juul Bjørn.

Ifølge anklagemyndigheden løber det op i bedragerier for mellem 30.000 og 50.000 kroner.

Det var tidligere mandag Andreas Juul Bjørns opfattelse, at manden havde i sinde at tilstå dele af sigtelsen, så mandagen retsmøde kunne ende med en såkaldt straksdom. Det skete imidlertid ikke, og i stedet blev han så varetægtsfængslet.

/ritzau/