Sigtelse: Mand svindlede med afgifter på 4 millioner øl

I en omfattende sag om svindel med moms og andre afgifter er en 32-årig mand onsdag blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger efter et retsmøde ved Retten i Glostrup.

Blandt andet har manden ifølge anklagemyndigheden hos Vestegnens Politi svindlet med afgifter på fire millioner øl, hvilket svarer til et beløb på 5,5 millioner kroner.

Derudover har manden ifølge sigtelsen været i besiddelse af et stort antal falske pantetiketter til sodavand. En del af dem blev fundet ved anholdelsen tirsdag.

- Af hensyn til sporsikringen er de ikke blevet pakket ud, men jeg har løftet tasken og vil vurdere, at den vejer omkring 30 kilo, fortæller advokaturchef Jens Rasmussen, der mødte som anklager ved onsdagens grundlovsforhør.

Jens Rasmussen oplyser desuden, at manden tidligere er blevet standset ved EU's ydre grænse mellem Serbien og Kroatien. Her var han i besiddelse af 60.000 pantetiketter, som ifølge sigtelsen var falske.

De falske etiketter opfatter anklagemyndigheden som en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om dokumentfalsk.

Det er en længerevarende efterforskning, som har ført Skat og politiet på sporet af manden, der blev anholdt tirsdag.

De nærmere detaljer i sagen ønsker Jens Rasmussen ikke at komme ind på. Onsdagens retsmøde blev nemlig afholdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning af sagen.

- Vi mener, at han ikke er alene om det, siger Jens Rasmussen.

Af sigtelserne mod manden, som blev læst op i den åbne del af dagens retsmøde, fremgår det dog, at han angiveligt har forsøgt at slippe uden om en straffesag.

Den 32-årige er nemlig sigtet for at have forsøgt at bestikke en medarbejder fra Skat med 30.000 kroner, angiveligt for at undgå en sag.

Jens Rasmussen oplyser til Ritzau, at den 32-årige nægter sig skyldig i sigtelserne, men at han har valgt ikke at kære rettens afgørelse om varetægtsfængsling til Østre Landsretten. Manden skal foreløbig sidde fængslet i fire uger.

/ritzau/

Dagens Gossip