Sigtelse: Nordjyde købte live net-voldtægter af børn

Skrevet af admin

01/12/2014

Mest læste i dag

Selv sad han i sit hjem i Sæby med computeren tændt, mens han for forholdsvis små pengebeløb orkestrerede voldtægter af børn på den anden side af jordkloden.

Voldtægter og overgreb, som gjorde ham opstemt, og som han gang på gang bestilte via nettet i perioden januar til august 2014.

Sådan lyder beskyldningerne mod en 43-årig mand fra Sæby, som mandag eftermiddag skal have sin sag behandlet ved Retten i Hjørring.

Her forventer anklagemyndigheden, at manden vil tilstå de overgreb, som han er sigtet for. Overgreb, som angiveligt er gået ud over børn mellem seks og 12 år, som formentlig befandt sig i Filippinerne.

Selv om manden ikke har haft fysisk kontakt med sagens ofre, vil anklagemyndigheden gå efter at få ham dømt efter straffelovens bestemmelse om medvirken til en forbrydelse.

Sigtelserne mod manden fremgår af en retsmødebegæring, som anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har udarbejdet. Af den fremgår det, at manden 12 gange via nettet har fået eller forsøgt at få andre voksne eller større børn til at begå overgreb.

Overgrebene er via nettet blevet transmitteret live til mandens computer i Sæby, hvor han ifølge sigtelserne mod ham har onaneret til synet af de levede billeder.

Manden er sigtet for seks overgreb efter straffelovens voldtægtsparagraf, hvor der enten er tale om egentligt samleje eller anden kønslig omgang af børn helt ned til otte år.

I to af forholdene er det i retsmødebegæringen beskrevet, hvordan den 43-årige angiveligt betalte henholdsvis 153 og 157 kroner til en voksen mand i den anden ende af netforbindelsen til at forgribe sig på en pige i alderen otte til 10 år.

Manden er desuden sigtet for i yderligere tre tilfælde at have forsøgt at iscenesætte voldtægt at et barn. Voldtægterne blev ifølge sigtelsen mod manden ikke gennemført, fordi internetforbindelsen blev afbrudt.

Afbrydelserne skete i de tre tilfælde, efter at manden havde overført beløb svarende til henholdsvis 220, 210 og 157 kroner.

Ud over voldtægtsforholdene er manden sigtet for tre tilfælde af blufærdighedskrænkelse, hvor han har fået voksne i den anden ende til at afklæde børn helt ned til seks-otte år og lade dem filme og livestreame via webcam.

Han er desuden sigtet for besiddelse af en mindre mængde børneporno.

Hvis den 43-årige som forventet vil tilstå under mandagens retsmøde, vil der formentlig falde dom i sagen allerede mandag eftermiddag.

/ritzau/