Sikker dansk VM-sejr sætter rival under maksimalt pres

16/05/2016

Så er der kun tilbage at vente.

Med en stensikker sejr på 4-1 over Kasakhstan har det danske ishockeylandshold taget et stort skridt mod kvartfinalen ved VM i Rusland.

Nu lægger den danske VM-skæbne i hænderne på Tjekkiet, der "bare" skal tage point fra Schweiz i de holds indbyrdes møde tirsdag middag.

Kun hvis Schweiz vinder i ordinær spilletid, må danskerne rejse på sommerferie. Alle andre resultater er ensbetydende med VM-historiens blot andet danske indtog blandt verdens otte bedste.

I så fald venter en tur til Skt. Petersborg og en kvartfinale mod enten Canada eller Finland.

Landstræner Jan Karlssons mænd havde ingen verdens problemer mod et kasakhisk landshold, der allerede før kampen var sikker på nedrykning og derfor kun spillede om kejserens skæg.

Danskerne viste betydelige evner i overtalsspil og scorede alle fire mål i fem-mod-fire-situationer, og det gjorde, at holdet ikke behøvede at bruge unødige kræfter.

Markus Lauridsen, der indledte VM som en dybt skuffet bænkevarmer, fortsatte sin stærkt opadgående tendens ved at bringe Danmark på 1-0 med sit første landskampsmål på et tørt hug.

Kasakherne strittede indledningsvis imod godt bakket op af det russiske publikum og enkelte schweizere, der forgæves råbte centralasiaterne frem mod den overraskelse, der aldrig kom.

To kvikke mål af Jannik Hansen og Nicklas Jensen i første periodes slutning gjorde sagen klar, og Karlsson kunne med sindsro beordre sin fjerdekæde på hårdt arbejde, mens der blev indlagt pauser til nogle af de spillere, der normalt trækker det tungeste læs.

En dansk udskiftningsfejl førte til en kasakhisk reducering i anden periode, men Nikolaj Ehlers genoprettede tremålsføringen ved flot at vippe pucken op i nærmeste målhjørne få minutter senere.

Kampen nåede hverken i intensitet eller underholdningsværdi op i nærheden af gyserne mod Letland og Tjekkiet, men sejren bliver selvfølgelig ikke mindre værd af den grund.

Dermed nåede Danmark op på i alt 11 point i gruppespillet, hvilket er klar dansk rekord siden otteholdspuljerne blev indført i 2012. Hidtil bedste resultat var de seks point, som holdet hentede i Per Bäckmans sidste VM i 2013.