Sikker på overlevelse

Der hersker en uskreven regel om at tale om, at ’man tager én kamp ad gangen, men FC Vestsjælland-træneren tillader sig alligevel at melde tydeligt ud. Han føler sig overbevist om, at oprykkerne også spiller i Superligaen i næste sæson.

- Ja, det gør jeg. Det ved jeg godt, at man ikke må sige. Men når jeg siger det, er det fordi, jeg har fået syn for sagen nu. Jeg kan ikke se, hvorfor vi med de dyre spillere og de evner, vi har, ikke skulle overleve. Jeg har trænet hold, der har været dårligere, hvor vi har overlevet. Det her hold er klasser bedre end det hold, jeg havde i AGF det første år, vi kom op, siger Ove Pedersen med henvisning til sæsonen 2007/2008, hvor han rykkede op med AGF og sluttede som nummer 10.

FC Vestsjælland ligger efter 2-0-gevinsten mod Randers nummer tre i Superligaen og har blot tabt én kamp ud af otte. Klubben satsede stort i sommerpausen og hentede profiler som Dennis Sørensen og Michael Lumb til Slagelse, og de dyre indkøb har sikret klubben den bedste sæsonstart, en oprykker nogensinde har fået i Superligaen.

- Nu er jeg træner i FC Vestsjælland, og derfor betyder det meget at ligge nummer tre. Det er en ny klub, der skal sørge for at lave propaganda for det her projekt, så prestigemæssigt betyder det rigtig meget. Vi ved godt, hvor tæt det er, og at rollerne kan byttes om i løbet af to runder, men det betyder rigtig meget for FC Vestsjælland at stikke næsen frem nu og gøre opmærksom på sig selv, siger Ove Pedersen om klubbens fornemme entré i det fineste, danske fodboldselskab.

Stor tro på projektet

Venstrebacken Michael Lumb skiftede en fodboldmæssigt royal tilværelse i Zenit St. Petersburg ud med FC Vestsjælland, og han mener, at klubbens start i Superligaen beviser, hvorfor det var det rette valg.

- Jeg vidste godt, at der var mange, der ville stille spørgsmålstegn ved mit skifte fra Zenit til Vestsjælland, men jeg har hele tiden troet på det her projekt. Ellers var jeg ikke skiftet til FC Vestsjælland. Jeg har nogle ambitioner med min fodbold, og da klubben præsenterede de ting, den gjorde, lød det rigtig spændende. Vi har kun tabt én kamp ud af otte, og det taler vist sit tydelige sprog. Så selvfølgelig tror jeg på, at vi overlever, siger Michael Lumb.

Dagens Gossip