Sikker Schöne-scoring sender Ajax til tops

14/02/2016

Lasse Schöne scorede søndag sit andet ligamål i sæsonen, da Ajax med en 2-1-sejr ude over Groningen kortvarigt strøg til tops i Æresdivisionen.

Den fuldskæggede dansker satte stensikkert et straffespark i nettet efter 68 minutters spil til stillingen 2-0. Målmanden tog chancen og gik til sin egen højreside, og det læste Schöne og lagde behersket bolden i den modsatte side af målet.

Scoringen viste sig særdeles vigtig, for kort tid efter nettet blafrede, pådrog Ajax' Mike van der Hoorn sig sit andet gule kort i kampen og fik derfor marchordre.

I overtiden scorede Groningen direkte på frispark og reducerede dermed til 1-2.

Målet til 1-0 stod det unge angrebstalent Anwar El-Ghazi for.

Groningen havde Kasper Larsen på bænken gennem hele kampen, og hos Ajax gjaldt det samme for Viktor Fischer indtil det 83. minut, hvor han afløste målscorer Schöne.

Få timer senere måtte Ajax dog vige fra førstepladsen igen, da PSV Eindhoven vandt udekampen over NEC Nijmegen med 3-0.

Dario Dumic spillede hele kampen for hjemmeholdet, men han kunne ikke forhindre en komfortabel sejr til storfavoritterne.

PSV har 56 point efter 23 kampe, mens Ajax har 55 point. Herefter er der yderligere 17 point ned til Æresdivisionens nummer tre, Heracles. Netop PSV og Heracles tørner sammen i næste spillerunde.