Sikker start for børsdebutant

Sparekassen Sjælland bliver torsdag morgen for første gang handlet på Københavns Fondsbørs. Det bliver til en rolig start for den nye bankaktie.

Aktien, der ved start havde en udregnet værdi på 100 kroner, hoppede solidt fra start. Efter de første markedsreaktioner ligger aktien i 104,5 kroner, hvilket svarer til en markedsværdi på 1,4 milliarder kroner.

- Det markerer afslutningen på en intens proces for alle Sparekassens medarbejdere og begyndelsen på et spændende nyt kapitel i Sparekassens lange historie, skriver bankens administrerende direktør, Lars Petersson, i en kommentar.

Sparekassen Sjælland har ladet sig børsnotere for at styrke sine finanser og skabe mulighed for, at man i de kommende år kan udbygge sin position som lokalt pengeinstitut.

Med noteringen bliver bankens over 26.000 garanter til aktionærer. Der ud over vil Købstædernes Forsikring sidde på en post, banken selv vil sidde på 6 pct. og AP Pension vil sidde på 6,4 pct.

- Vi tror på, at aktierne vil give os et bedre afkast end lånet på den lange bane, siger administrerende direktør i AP Pension Søren Dal Thomsen.

Det gør direktøren, fordi han har tillid til, at der er et marked for Sparekassen Sjællands mere kundenære og lokale tilgang til markedet.

AP Pension vurderer også, at fremgangen, ikke mindst på boligmarkedet, i København, smitter af på resten af Sjælland.

AP Pension tror samtidig ikke, at økonomien står over for et tilbageslag som det, der under krisen kostede mange mindre banker livet.

- Det er seks år siden, så hvis man skeler til Biblen, så skal vi jo snart have nogle magre år igen. Men når jeg kigger rundt, så kan jeg ikke se nogen tegn på, at det hele skal ramle sammen, siger Søren Dal Thomsen.

Sparekassen Sjælland har 42 filialer fordelt på Sjælland og Fyn.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip