Sikkerhedsproblemer på flådebase ramt af massedrab

Klokken 8.00 mandag morgen viste han sit adgangskort ved flådebasen i Washington D.C. Bommen gik op. Og mindre end en halv time senere var Aaron Alexis selv og tolv andre døde, skriver bt.dk på baggrund af oplysninger fra internationale medier.

En årelang undersøgelse af systemet for godkendelse af leverandører og lignende personale på basen har fundet betydelige sikkerhedsmæssige problemer, der gav 52 dømte forbrydere rutinemæssig adgang til militærfaciliteter, fremgår det ifølge nyhedsbureauet Reuters af en rapport fra det amerikanske forsvarsministerium.

Det skyldtes ifølge rapporten angiveligt sparehensyn i flåden, der ikke konsekvent tjekkede de kontraktansattes straffeattester.

Efter mandagens skudmassakre, der kostede 13 personer inklusiv Aaron Alexis livet, har både politikere og flåden overvejet, hvordan det kunne ske. Flere politikere har krævet en undersøgelse af, hvorfor han havde adgang til basen, hvem der udførte hans baggrundstjek, og om der er tale om et større problem med sikkerheden på USAs militæranlæg.

BNB

Dagens Gossip