Sikkerhedsråd holder hastemøde om Aleppo i knæ

FN's Sikkerhedsråd er blevet hasteindkaldt til et møde onsdag, hvor situationen i den syriske by Aleppo er på dagsordenen.

Daglige meldinger om angreb, der koster civile liv, truer arbejdet med at nå frem til en form for fredsaftale i det krigshærgede land.

Det er Frankrig og Storbritannien, der har indkaldt til mødet.

- Aleppo står i flammer, og det er meget væsentligt, at vi fokuserer på dette vigtige punkt, siger Storbritanniens FN-ambassadør, Matthew Rycroft.

Hans franske modstykke, Francois Delattre, beskriver Aleppo som et symbol på modstanden mod præsident Bashar al-Assads styre og sammenligner byen med det besatte Sarajevo under krigen i Bosnien i 1990'erne.

De 15 medlemmer af Sikkerhedsrådet skal på mødet have en gennemgang fra FN-diplomaten Jeffrey Feltman af situationen i Aleppo, hvor der i de seneste kampe tirsdag er blevet dræbt 19 personer ifølge flere kilder i byen.

Imens siger Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, at Moskva er i gang med at stable en våbenhvile på benene i Aleppo.

- Jeg håber, at vi inden for den nærmeste fremtid - måske endda inden for de næste timer - kan annoncere en sådan beslutning, lød det fra Lavrov efter et møde tidligere tirsdag med FN's Syrien-udsending, Staffan de Mistura.

Siden 22. april er kampene i Aleppo blusset op, og flere end 270 mennesker skulle være blevet dræbt i byen, som ligger i det nordlige Syrien.

Torsdag i sidste uge blev et hospital i et oprørskontrolleret område af den syriske storby ødelagt ved et direkte bombardement. Syriens Observatorium for Menneskerettigheder sagde, at mindst 27 personer omkom.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip