Sikkerhedsstyrker stormer by uden for Cairo

Mindst en af sikkerhedsstyrkernes soldater blev dræbt.

Byen er kendt som en højborg for Det Islamiske Broderskab og for yderligtgående islamister og var i sidste måned ramme om en blodig aktion, hvor en politistation blev stormet, og 11 politibetjente dræbt.

Siden da har de egyptiske sikkerhedsstyrker holdt lav profil i og ved byen, men torsdag efter morgenbønnen rullede en stærkt bevæbnet styrke i pansrede køretøjer ind i byen for at anholde, hvad der fra officiel side betegnes som »kriminelle og terrorister«.

Torsdag formiddag var husundersøgelser og razziaer stadig i gang i byen og kom i kølvandet på regeringsfjendtlige demonstrationer, der krævede hærchefen, Abdul Fattah el Sisi’s afgang.

Torsdag morgen og formiddag forhindrede vejsprærringer al trafik ud og ind af byen, og ifølge egyptisk stats-TV var der stadig skudvekslinger mellem sikkerhedsstyrkerne og snigskytter på byens tage. Over hele sceneriet svirrede helikoptere.

Samtidig, men formentlig uden sammenhæng med aktionen i Kerdasah, blev der fundet to primitive bomber uden for en metrostation i Cairo, hvilket førte til en midlertidig lukning af metro-systemet.

Siden afsættelsen af den islamistiske præsident Mohamed Morsi har myndighederne slået hårdt ned på hans støtter fra Det Muslimske Broderskab og på andre islamistiske grupper.

Det ramte blandt andet mandag byen Delga 300 kilometer syd for Cairo, som islamister på det nærmeste havde forseglet. Også her rykkede sikkerhedsstyrker ind i pansrede køretøjer og fik byen under kontrol.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip