Silberbauer stopper karrieren for at blive træner

Skrevet af admin

27/07/2015

Dagens topnyheder

34-årige Michael Silberbauer har spillet sin sidste fodboldkamp på topplan. Den tidligere landsholdsspiller skal i stedet være assistenttræner i den schweiziske klub FC Biel-Bienne, hvor han har været på kontrakt som spiller det seneste år.

Men støvlerne får dog stadig græs under sig i den første tid i rollen som assistent.

- Det bliver en helt ny begyndelse for klubben, og derfor vil træneren gerne have, at jeg fortsat træner med, så der er nogen, der kender holdet i forvejen, siger Michael Silberbauer til BT.

Michael Silberbauer slog igennem i Danmark for AaB i begyndelsen af dette årtusinde, inden han tog turen til FC København med stor succes til følge.

I 2008 kaldte udlandet, hvor Silberbauer fik tre gode sæsoner i hollandske FC Utrecht, hvorefter den schweiziske storklub Young Boys hentede den alsidige dansker ind i folden.

Opholdet blev dog aldrig en succes med en tidlig trænerfyring og alt for få kampe. I sæsonen 2012/2013 blev Michael Silberbauer udlejet til OB, og i sommer tog han så et skridt ned til næstbedste række i Schweiz hos FC Biel-Bienne.

Her slutter danskeren nu den aktive karriere for at prøve kræfter med trænergerningen.

- Det virker rigtig spændende, og nu prøver jeg det af for at se, om det er noget for mig, lyder det fra den tidligere AaB- og FCK-spiller.

/ritzau/