Silkeborg skabte sensation mod FCK

På et mål af Marvin Pourié vandt Silkeborg overraskende 1-0 over FC København. Silkeborg skulle forsøge at rejse sig oven på øretæven på 0-5 i torsdags mod Sønderjyske, men på forhånd kunne det godt ligne endnu et stort nederlag. Det var nemlig det suveræne førerhold FC København, der kom på besøg.

Det var Silkeborg dog helt ligeglade med og med flot fight og en smule held skabte de senstationen og vandt flot 1-0.

FCK startede ellers som lyn og torden, og i det første kvarter blev det til flere store chancer. Ragner Sigurdson formåede på forunderlig vis først at heade over mål helt inde under målet efter et hjørnespark, og kort efter stod Lasse Heinze i vejen for islændingen.

Silkeborg fik dog rystet københavnernes gode start af sig, og viste også tænder i den anden ende, hvor Frank Hansen og Daniel A. Pedersen testede fra distancen Kim Christensen, der vikarierede for Johan Wiland, der var rejst tilbage til København, da hans kone skulle føde.

FCK's træner Ariel Jacobs efterlyste fart og tempo hos sit hold i pausen, og det fik han anden halvleg, hvor FCK skruede op for det noget sløve tempo fra første halvleg. Silkeborg stillede sig tilbage på banen, og afventede FCK'erne, der øsede adskillige bolde ind i feltet. Men Silkeborg fightede sig endnu engang flot ud af presset, og havde anløb til nogle giftige kontramuligheder.

Og med 10 minutter igen slog hjemmeholdet så til på en flot kontra, hvor Marvin Pourié gik forbi Kim Christensen og satte bolden i nettet til en noget overraskende og nok også ufortjent føring. 

Nu ventede der så lange ti minutter for Silkeborg, hvor FCK pressede hårdt ned mod Lasse Heinzes mål, og i overtiden var det lige før at Andreas Cornelius igen redde FCK, da han efter at have jongleret rundt i Silkeborgs felt smed bolden på stolpen, og Vetokele brændte på riposten.

Silkeborg holdt dog stand og lægger dermed maksimalt pres på Brøndby inden de møder AGF i mandagens sidste kamp. Silkeborg har nu 24 point, Brøndby 21.

Dagens Gossip