Silkeborg taber igen og er uden sejr i 12 kampe

24/10/2014

Fredag den 24. oktober 2014 blev dagen, hvor FC Vestsjælland for første gang i sæsonen hentede point på udebane i denne sæson i Superligaen.

Det blev ovenikøbet til tre af slagsen, da klubben efter et dramatisk opgør vandt 2-1 ude over bundproppen Silkeborg, som fortsat er uden sejr efter 12 kampe.

Silkeborg har blot fået skrabet fire point sammen, og presset må begynde at være mærkbart for klubbens cheftræner, Jesper Sørensen.

FC Vestsjælland fik til gengæld lidt luft til bunden. Træner Michael Hansens hold har 14 point.

Silkeborg fik en elendig begyndelse på kampen, og bundklubben kunne have været bagud med flere mål tidligt i kampen.

FC Vestsjælland kom foran 1-0 efter ni minutter, da Jan Kristiansen trykkede af udefra og scorede for første gang i ligaen i flere år.

Kort forinden havde Peter Nymann ramt opstanderen for gæsterne, og få minutter efter scoringen hamrede Marc Dal Hende bolden på overliggeren.

Herefter skiftede kampen karakter. Silkeborg fik flyttet spillet frem på banen og kom til nogle muligheder, mens det var som om, at FC Vestsjælland-spillerne kom i tanke om, at de havde tabt de første seks kampe på udebane i sæsonen.

Fire minutter før pausen burde Silkeborg have fået et straffespark af dommer Michael Johansen, da Anders Kure satsede alt for meget i en tackling.

FC Vestsjælland-forsvareren savede nærmest Silkeborg-spilleren Sune Kiilerich midt over, efter at denne havde spillet bolden. Sune Kiilerich måtte kort tid efter lade sig udskifte.

I stedet for straffespark fik Silkeborg kun hjørnespark i situationen, men retfærdigheden skete fyldest, da Nicolaj Agger stod klar ved bageste stolpe og sparkede 1-1-udligningen ind.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da FC Vestsjælland blev tildelt et straffespark.

Nicolaj Ritter skubbede til Joël Tshibamba, og Michael Johansen pegede på pletten til hjemmeholdets store utilfredshed.

Rasmus Festersen scorede det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet.

Silkeborg fortsatte med at skabe chancer, og Nicolaj Ritter var ved at få revanche, da han flot trak sig fri, men FC Vestsjællands målmand, Thomas Mikkelsen, leverede en fremragende redning.