Silkeborg udligner til allersidst mod AC Horsens

03/12/2015

Tredjepladsen i 1. division i fodbold er stadig til at få øje på for Silkeborg IF, som torsdag aften sikrede 1-1 hjemme mod AC Horsens i den næstbedste række.

Udligningen faldt ved Robert Skov i kampens næstsidste minut, og den kom efter et gevaldigt Silkeborg-pres i hele anden halvleg, hvor hjemmeholdet også fik en scoring annulleret.

Horsens var ellers toneangivende i første halvleg, og efter næsten en halv times spil høstede gæsterne frugten af spilovertaget.

Efter et fornemt Horsens-opspil blev bolden lagt ind i feltet fra venstre side, hvor Kjartan Finnbogason kom løbende og liggende gled bolden i mål til 1-0-føring til gæsterne.

Efter pausen pressede Silkeborg på og havde flere muligheder for at udligne i de første ti minutter af anden halvleg. Silkeborg vandt nærkampene og fik lagt et pres, og tendensen fortsatte.

Der var chancer til Emil Scheel og Martin Thomsen, og Silkeborg fik en hovedstødsscoring af Emil Scheel annulleret efter skub i ryggen.

Der stod Silkeborg på det hele i anden halvleg, hvor man jagtede de vigtige point i forhold til den tredjeplads, der er så afgørende, fordi den giver oprykning til den bedste række.

I kampens døende minutter lykkedes det så for Silkeborg at udligne på en fornem scoring af Robert Skov kort efter, at han havde brændt en stor chance.

Skov tog bolden og trykkede af uden for feltet, og den strøg i mål til 1-1.

I torsdagens andet opgør i rækken var Fredericia på besøg hos FC Roskilde. Det blev en målrig affære, der sluttede 4-4 efter en 2-0-føring til hjemmeholdet efter 15 minutters spil. Efter lidt over en halv time var der dog udlignet af Nikolaj Hagelskjær og Rogvi Baldvinsson.

Efter pausen fortsatte Fredericia de gode takter. I kampens 52. og 66. minut blev det først 3-2 og så 4-2, og begge gange var Brent McGrath målscorer.

Føringen holdt dog ikke, og seks minutter før tid kunne Bajram Fetai udligne til slutresultatet 4-4.

Det ene point betyder, at Fredericia er på sjettepladsen med 25 point, mens hjemmeholdet har 18 point under midten i rækken.