Silvan øger omsætning i nervøst marked

Byggemarkedskæden Silvan med 38 butikker på dansk grund øger omsætningen for det seneste regnskabsår.

Det har bestemt ikke været sjove år for de danske byggemarkeder, men nu begynder "gør-det-selv"-folket igen at få pengene op af lommen.

"I det marked, som vi arbejder i, er det et meget flot resultat, som vi har bedrevet det seneste år. Vi oplever vækst på top- og på bundlinje i et marked, der er fem pct. nede. Det er flot," forklarer adm. direktør Freddy Laursen.

Omsætningen er steget til 1.611 mio. kr. mod 1.580 mio. kr. sidste år, hvilket ifølge direktøren betyder, at Silvan i 2013 øgede sin markedsandel i en tid, hvor det danske forbrug stadig befinder sig i et af de lavere gear.

"Det er stadig et usikkert marked, hvor folk er nervøse for at bruge penge, da arbejdsløshed er et reel risiko for mange danskere. Det der dog har den største betydning for os, er boligmarkedet. Når vi ser en stabilisering eller en fremgang på boligmartkedet, så smitter det af på os," forklarer Freddy Laursen.

Dermed er der også geografiske forskelle på, hvor i landet det går godt for Silvans butikker. Da boligmarkedet over en bred kam klarer sig bedst omkring de store byer, er det også her, at Silvan generelt ser de bedste resultater.

Derudover tilskrives årets fremgang blandt andet øgede åbningstider og en mere markant satsning på Silvans netbutik, der i dag omsætter for, hvad der svarer til niveauet i en større fysisk butik.

Silvan er en del af DT Group, der er ejet af britiske Wolseley Group. Byggekæden Stark, der primært henvender sig til professionelle er også en del af DT Group. Silvan har valgt ikke at offentliggøre årets resultat.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip