Simeones Atlético-defensiv giver Zidane første nederlag

27/02/2016

Zinedine Zidane led sit første nederlag som cheftræner for Real Madrid, da Atlético Madrids unedbrydelige defensiv afvæbnede de hvidklædte på Bernabeu.

1-0 vandt udeholdet på et mål af Antoine Griezmann.

Atlético Madrid forskansede sig med det samme i holdets velkendte defensive udgangsposition langt tilbage på banen.

Det er via den, holdet blot har lukket 11 mål ind i nu 26 kampe i sæsonen, og som alle andre modstandere havde også Real Madrid ekstremt svært ved at nedbryde de kompakte kæder.

Det resulterede i en meget chancefattig forestilling i begge ender i første halvleg.

Da uret rundede den halve time, kom halvlegens dramatiske højdepunkt. Karim Benzema løb i dybden bagom en lidt sovende Diego Godin, som trak franskmanden ned lidt uden for feltet.

Dommeren gav Godin et gult kort, og Cristiano Ronaldos hårde frisparksforsøg blev kun pareret af Jan Oblak i Atléitco-målet. Både James Rodríguez og Benzema fik muligheden på riposten, men ind ville bolden ikke.

Kort efter pausen fik Ronaldo så chancen med et skud, men det gik tæt forbi fjerneste stolpe, og det var en af den slags chancer, der skal omsættes, hvis man vil slå Diego Simeones uhyggelige Atlético-defensiv.

Få minutter senere skete så det, som samtlige Real Madrid-fans sad og frygtede. Atlético kom afsted i en kontra, og få afleveringer senere kunne Antoine Griezmann flot sparke bolden ind til 1-0.

Det tvang hjemmeholdet endnu længere frem og gav Atlético endnu bedre vilkår for kontrafodbold.

20 minutter inde i anden halvleg var det tæt på at punktere kampen, men gæsterne misbrugte en dobbeltchance, hvorefter Ronaldo misbrugte endnu en chance.

På et helt frit hovedstød i feltet headede Ronaldo ukarakteristisk svagt og lige på målmanden.

Ronaldo og co. forsøgte og forsøgte i det sidste kvarter, men skarpheden i både afleveringer og afslutninger manglede.

Derfor kunne gæsterne tage endnu en sejr efter at have spillet til nul i denne sæson.

Med nederlaget er Real Madrid hele ni point efter Barcelona i toppen. Mestrene har endda spillet en kamp færre. Atlético Madrid er fire point foran Zidanes tropper.