Simon Kjær og Fenerbahce skal levere fra første fløjt

Det bliver ikke nogen blid start på den nye sæson for Simon Kjær i danskerens nye tyrkiske klub Fenerbahce, hvor pres og forventninger er tårnhøje.

Inden den nationale turnering overhovedet er skudt i gang skal den tyrkiske storklub levere varen fra dag ét, når der tirsdag spilles første opgør i Champions League-kvalifikations tredje runde mod ukrainske Shakhtar Donetsk.

Det første af de to opgør spilles i Tyrkiet på Fenerbahces hjemmebane, Sükrü Saracoglu, der som oftest står i flammer, når der spilles fodbold. Kampens vigtighed er heller ikke fremmed for Simon Kjær.

- God træning i dag. Kun én træning tilbage før Shaktar. Jeg kan ikke vente på den store kamp, skrev danskeren søndag på Twitter, inden Fenerbahce pudsede formen af en sidste gang mandag.

Simon Kjær var ikke med i Fenerbahces testkamp mod franske Olympique Marseille på grund af sygdom, men danskeren skulle være frisk til den vigtige kamp.

Fenerbahce vender tirsdag tilbage til europæisk fodbold efter at have være udelukket i to sæsoner på grund af matchfixing.

Klubben har i den seneste tid stået i skyggen af de evige rivaler fra Galatasaray, og Fenerbahce har derfor sat alle sejl til i jagten på succes i denne sæson.

Først blev den tidligere FC Porto-træner Vitor Pereira hentet ind, og siden kom danskeren til.

Robin van Persie blev hentet i Manchester United, som den helt store profil, mens også Nani er taget samme vej.

Derudover er den brasilianske midtbanespiller Souza hentet i São Paulo, og tyrkerne har formået at holde fast på angriberen Moussa Sow.

Tredje kvalifikationsrunde spilles over to kampe. Går man videre fra tredje kvalifikationsrunde, venter en efterfølgende knockout-runde.

/ritzau/

Dagens Gossip