Simon Kjær: Zlatan passer godt til Agger og mig

Fem gange har Zlatan Ibrahimovic spillet mod Danmark for Sveriges landshold. Men superstjernen har stadig til gode at score mod nabolandet.

Den danske midterforsvarer Simon Kjær har historisk set haft godt fat i Ibrahimovic. Også når de flere gange har tørnet sammen på klubplan.

Derfor er Kjær fortrøstningsfuld, inden han sammen med Daniel Agger i det danske midterforsvar lørdag igen står over for Ibrahimovic.

- Han passer nok meget godt til os. Både Agger og jeg kan godt lide fysisk stærke angribere, der gerne vil slås, frem for små, hurtige typer, siger Simon Kjær.

- Man ved mere, hvad han vil gøre, men nogle gange gør han bare tingene alligevel, selv om man er forberedt på, hvad han vil, tilføjer Kjær.

Han husker nærmest kun tilbage på positive oplevelser med den svenske stjerne, og de har bidraget til at forstærke det gode tag på svenskeren.

- Det er vigtigt med nogle succesoplevelser i starten. Så kan man bygge på selvtilliden, og så har vi lært ham bedre og bedre at kende. Men det handler meget om dagsformen. Vi kan selvfølgelig hjælpe til, at han ikke får en god dag, siger Kjær.

Han pointerer, at det ikke er ham alene, der skal stoppe Ibrahimovic, når EM-billetten skal afgøres mellem nabolandene.

- Det er ikke Kjær, der tager hånd om Zlatan, som jeg kan læse nogle steder. Det gør holdet. Det har vi gjort før, og forhåbentlig scorer han heller ikke mod os denne gang.

- Men ligesom når vi skal spille mod Cristiano Ronaldo og Portugal, skal vi gå til kampen, som var det en hvilken som helst anden modstander, siger Kjær.

Makkeren i midterforsvaret Daniel Agger advarer mod at fokusere for meget på Ibrahimovic.

- Jeg har svært ved at svare på, hvorfor vi har lukket ham så godt ned. Det vigtigste har været at holde bolden så længe som muligt i egne rækker. Ved at have så megen boldbesiddelse som muligt gør vi det sværere for modstanderen at score.

- Zlatan er en god spiller, men vi forbereder os ikke kun på én spiller. Det er en samlet pakke, påpeger Agger.

Den første playoffkamp mod Sverige spilles lørdag i Stockholm, mens returkampen afvikles i København tre dage senere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip