Simon Poulsen har udsigt til startplads

- Jeg er klar til at spille. Jeg er i fysisk rigtig god form og er med i toppen, når vi laver løbetest i Sampdoria. Men det er svært at sige, om jeg mangler noget lige nu i forhold til at spille en vigtig kvalifikationskamp. Det har ikke været optimalt med spilletid i min klub, men jeg er glad for, at landstræneren stadig har tiltro til mig, siger Simon Poulsen.

Han skiftede i sommer på en fri transfer fra AZ til Serie A-oprykkerne Sampdoria, men det skifte har været et spillemæssigt mareridt.

- Jeg er tilfreds med at være i klubben, men ikke tilfreds med ikke at spille kampe. Vi fik ny træner før nytår, og jeg følte, at jeg kom tættere på holdet. Men vi har ikke tabt i det nye år og har fået god afstand til stregen, så træneren har naturligt nok ikke ændret på holdet. Men det er ærgerligt og en frustrerende situation personligt for mig, forklarer Simon Poulsen.

Trods manglende spilletid udtog landstræner Morten Olsen alligevel Simon Poulsen som en af de sidste, og alternativerne på venstre back positionen er ikke mange op til Tjekkiet-kampen. Olsen kan sende Lars Jacobsen derover og spille med Daniel Wass på venstre back. Wass har også tidligere spillet den position uden den store succes, og nødløsningen er at skubbe anfører Daniel Agger derud og lade Jores Okore erstatte ham centralt.

Men de lappeløsninger kan Morten Olsen komme udenom ved at vælge Simon Poulsen, der også var udtaget til Italien-kampen, men blev skadet under opvarmningen.

- Du må spørge Morten, hvad det er et udtryk for, at jeg er med her med begrænset antal minutter. Jeg er her for at vise mig frem og gøre en god figur og meget gerne være med og hjælpe holdet med at få point i en svær kamp mod Tjekkiet, forklarer Simon Poulsen.

Morten Olsen ser ellers ud til at have lagt sig fast på de andre positioner bortset fra målmandskampen, hvor både Kasper Schmeichel og Stephan Andersen spillede på A-holdet i går. Men Morten Olsen hiver ikke en kanin op af hatten mod Tjekkiet.

- Vi eksperimenterer ikke med startopstillingen i kvalifikationskampe. Jeg ser mere på den enkelte kamp, og hvordan indgangsvinklen til kampen er, siger Olsen.

- Jeg lægger mig løbende fast på, hvem der skal spille. Normalt har jeg startopstillingen klar til spillerne 24 timer inden kampen. Og sådan regner jeg med, at det er også denne gang. Man kan spille sig på til træningerne, men man kan så sandelig også spille sig af, forklarer Morten Olsen.

Dagens Gossip