Simone leder efter jordemoderen, der bragte hende til verden i 1994: Hun reddede mit liv

Midt om natten i sommeren 1994 blev en kvinde indlagt på sygehuset med veer.

Alt lod til at være i fineste orden med den gravide kvinde, men tidligt næste morgen trådte en jordemoder ind ad døren til hospitalstuen.

Jordemoderen havde sådan set lige fået fri, men hun ville lige tjekke den gravide kvindes tilstand, inden hun tog hjem.

Hun havde på fornemmelsen, at noget var galt – og derfor bad hun et par sygeplejersker om at køre en strimmel fra en vemåler på den gravide kvindes krop.

Ingen af de andre sygeplejersker havde tid til at foretage undersøgelser, da denne julimorgen bød på travlhed i form af mange fødsler på sygehuset.

Læs også: Sygehus syltede Gabrielas fødsel i tre dage: "Det er normalt, at vi sender fødende kvinder hjem"

Jordemoderen insisterede dog på at få tjekket tilstanden på den gravide kvinde, og ganske rigtigt viste fornemmelsen at holde stik.

Barnet lå og blødte inde i maven på den gravide kvinde, der stadig i dag kan huske, at der blev råbt ''kald forvagten, kald bagvagten', da hospitalssengen med høj fart blev kørt hen til en operationsstue.

Her blev Simone Fick Grothe født med kejsersnit klokken lidt i ni om morgnen den 17. juli 1994.

Nu efterlyser hun den handlekraftige jordemoder, som hun ønsker at takke for at reagere på den mavefornemmelse, der formentlig reddede den i dag 21-årige kvindes liv.

Simone Fick Grothe – der bor i Brede lidt nord for København – har i et opslag på Facebook efterlyst jordemoderen, der dengang blev vurderet til at være 30-35 år.

Den 21-årige kvinde forklarer i Facebook-opslaget, at hendes mor og far fik taget en masse billeder af deres lille datter, da hun var blevet hevet ud af maven.

- Da man ikke var sikker på at jeg ville overleve, og så ville min mor og far have billeder de kunne huske mig på, skriver Simone Fick Grothe og fortsætter:

- Men takket være dig, blev der taget mange flere billeder i årenes løb, lyder det fra den 21-årige kvinde med henvisning til heltinden, som hun ved, hedder Jeanette til fornavn.

På to dage har tæt på 9.800 mennesker delt efterlysningen på det sociale medie, men indtil videre uden gevinst. 

I opslaget finder man et par fotografier fra Glostrup Hospital, hvor det nybagte forældrepar kunne holde deres lille pige i armene på allerførste gang.

- Jeg rækker ud her på Facebook, da jeg gerne vil i kontakt med dig og sige dig TAK for livet, forklarer Simone Fick Grothe i opslaget. 

Dagens.dk bringer med tilladelse fra Simone Fick Grothe her de to fotos og efterlysningen i håbet om, at vores læsere muligvis kender identiteten på jordemoderen: 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

## Hjælp mig med at finde Jeanette! ##Hej Jeanette.Jeg leder efter dig!Jeg hedder Simone og jeg er 21 år gammel. Da...

Opslået af Simone Fick Grothe på 21. februar 2016

 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip