Sindal-ulykke: 39-årig får bøde for uagtsomt manddrab

Retten i Hjørring afgjorde torsdag eftermiddag, at det var uagtsomt manddrab, da en 39-årig mand med for høj fart kørte ind i en bil, der skulle svinge til venstre.

Den 39-årige mand fra Frederikshavn er idømt 20 dagbøder á 500 kroner, hvilket svarer til en bøde på 10.000 kroner.

Derudover har han fået tre års betinget frakendelse af sit kørekort.

I bilen sad en mor med sine fire børn. Tre af børnene døde som følge af ulykken.

Dommeren lagde i sin afgørelse vægt på, at uheldet kunne havde været undgået, hvis den tiltalte havde overholdt hastighedsgrænsen og ikke kørt med 125 kilometer i timen.

Afgørelsen baserede dommeren blandt andet på bilinspektør Poul Erik Becks forklaring i retten. Han har vurderet konsekvenserne af den for høje hastighed.

- Hvis han (den tiltalte, red.) havde holdt hastigheden på 80 kilometer i timen, havde de ikke ramt hinanden, fortalte han i retten.

Inden afgørelsen argumenterede forsvarer Gert Gandrup for, at man ikke skulle kigge på ofrene i sagen, men derimod den tiltaltes kørsel.

- Det er en utrolig tragisk sag, og det kan ikke undgås, at den bringer følelser frem udenpå tøjet. Men det er ikke følelser, der skal afgøre sagen, fremførte forsvarer Gert Gandrup.

Forsvareren lagde blandt andet vægt på, at moren i bilen ikke overholdt sin vigepligt, da hun skulle dreje til venstre.

Men hvordan kunne moren udregne den modkørendes hastighed, når den tiltalte kørte for stærkt. Det spørgsmål stillede anklager Ingrid Munch Hansen, inden dommerne skulle afgøre sagen.

- For høj fart er hovedårsagen til den ulykke, der medførte tre døde børn, sagde anklageren.

Dette udsagn gav dommeren anklageren ret i.

Den 39-årige mand overvejer nu, om han skal anke dommen.

/ritzau/

Dagens Gossip