Sindal-ulykken: Dødsbilist kørte 125 km/t og talte i telefon

Samtidig med at han kørte alt for stærk, havde den 39-årig Lasse Burholt også travlt med sin håndholdte mobiltelefon, da han i sommer bragede ind i en familiebil og på et splitsekund dræbte tre små børn og ødelagde en familie for altid.

Nu har anklagemyndigheden besluttet at tiltale ham for uagtsomt manddrab i forbindelse med ulykken ved Sindal i Nordjylland den 16. juli.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Mor til trafikdræbte børn i Sindal: - Jeg venter på at blive vækket

Ifølge anklageskriftet kørte den 39-årige omkring 125 kilometer i timen på strækningen, hvor man må køre 80.  Samtidig var han optaget af sin håndholdt mobiltelefon.

Lasse Burholt hamrede altså med voldsom fart ind i den Citroën Berlingo, som Maria O'Shea kom kørende i med sine fire børn.

- Vi har valgt at sige, at i den her tragiske sag er det op til retten at træffe afgørelse , og da det er vores vurdering, at hastighedsovertrædelsen er hovedårsag til ulykken har vi valgt at rejse tiltale mod den mandlige bilist, siger advokaturchef i Nordjyllands Politi, Torben Kauffmann Sørensen.

Maria O'Shea er gift med irske Brian O'Shea, og de boede i Australien med deres fire børn. I jule var de på besøg hos Marias familie i Danmark.

16. juli satte Maria O'Shea de fire børn ind i familiens lejede Berlingo for at køre ud til nogle legekammerater. De kørte på Lendumvej, men da de drejede til venstre, blev de ramt af en modkørende bil ført af Lasse Burholt.

Læs også: Røde Kors-chef rørt over Sindal-forældre: Giv hellere bidrag end bårebuketter

Maria O'Shea er læge, og da hun var uskadt, gav hun sig til at lede efter sine børn. Den yngste, Torben på dengang fem måneder, havde 'kun' brækket sit ben. Hendes tre andre børn Søren på 11, Saoirse på ni og Connor på tre mistede livet i ulykken.

Følg Dagens.dk på Facebook - gratis nyheder hver dag

Moderen bliver ikke sigtet i sagen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip