Singapore advarer om øget risiko for IS-angreb

Skrevet af admin

06/08/2016

Mest læste i dag

Myndighederne i Singapore har opfordret alle dets indbyggere til at være mere årvågne og mere på vagt, efter at indonesisk politi har anholdt en gruppe mænd, som skulle have haft planer om et raketangreb i den velhavende bystat med støtte fra Islamisk Stat i Syrien.

Seks formodede militante med sympati for Islamisk Stat blev anholdt fredag ved en razzia ved daggry på øen Batam, der ligger 15 kilometer syd for Singapore.

Øjensynligt havde de anholdte planer om at affyre en raket fra det indonesiske Batam mod Singapore.

En lokal politichef, Sam Budigusdian, siger, at afhøringer af de anholdte fortsætter.

Ifølge Singapores indenrigsminister, K. Shanmugam, skulle gruppen have haft planer om et raketangreb mod Marina Bay, som er bystatens glamourøse forlystelsescentrum ved vandet.

Det er i Marina Bay, at der bliver afviklet det natlige Formel 1 Grand Prix ved siden af Pariserhjul og pompøse kasinoer.

- Anholdelserne har vist, hvordan vore fjender tænker over forskellige angrebsmåder, skriver Shanmugam i en erklæring på Facebook.

- Terrorister vil forsøge at komme ind i Singapore gennem vores kontrolposter. De vil også forsøge at angribe udefra. Dertil kommer truslen fra radikaliserede individer eller grupper, der er isolerede. Vi må være ekstra årvågne, tilføjer han.

Der sejler hele tiden færger mellem Singapore og Batam, som er et populært udflugtssted for singaporeanere.

Det multi-etniske Singapore, som er et af Asiens vigtige finansielle og handelsmæssige centre for mange vesterlændinge, har aldrig været udsat for et angreb fra militante islamister.

Hvis planen om et raketangreb på Singapore bekræftes, tyder det på, at militante i Sydøstasien forbereder langt mere sofistikerede angreb end tidligere.

Indonesien har været udsat for angreb begået af militante islamister. Landet har omkring 250 millioner indbyggere og er hjem for verdens største muslimske befolkning.

/ritzau/Reuters