Sisto snyder Riddersholm for første AGF-triumf

08/05/2016

Glen Riddersholm var tæt på at få en længe ventet sejr i Alka Superligaen med AGF, men han må vente lidt endnu.

Et kvarter før slutfløjt sørgede Pione Sisto for, at det endte 1-1, da AGF var på besøg hos FC Midtjylland.

Det havde i sandhed været lidt af en triumf for Riddersholm at vinde over FCM, som han forlod for snart et år siden, efter at han havde gjort midtjyderne til danske mestre for første gang i klubbens historie.

I stedet er status nu ti superligakampe uden en eneste sejr for Riddersholm i AGF-tiden.

Aarhusianerne tog føringen på en tilfældighed, da FCM-profilen Tim Sparv meget klodset headede bolden i eget mål efter et indlæg fra Alexander Juel Andersen.

Den finske midtbanespiller havde givetvis til hensigt at ekspedere bolden ud ad farezonen, men i stedet udplacerede han FCM-keeper Mikkel Andersen, der var prisgivet.

På det tidspunkt havde hjemmeholdet arbejdet hårdt for at få det første mål, og Jess Thorups mandskab fortsatte ufortrødent efter den overraskende AGF-føring.

Umiddelbart før pausen var Jens Jønsson tæt på at begå straffespark på FC Midtjyllands Mikkel Duelund, der blev fældet, men værterne fik ikke noget foræret af dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Indledningen på anden halvleg var et sandt midtjysk arbejdsraseri, der begyndte med en stor afbrænder Martin Pusic.

Det blev til mange midtjyske afslutninger, men de fleste var uden snert. AGF-keeper Steffen Rasmussen blev ikke sat på alvorlige prøver, men et kvarter før slutfløjt var han impliceret i Pione Sistos udligning.

Sisto var netop blevet sendt på banen, da han løb i dybden og lagde bolden på tværs. Steffen Rasmussen fik hånden på, og fik uheldigt drejet bolden ind over målstregen til 1-1.

FCM havde mest brug for sejren i jagten på medaljer, men midtjyderne har nu tre point op til AaB på ligaens tredjeplads. AGF indtager tiendepladsen i sikker afstand fra nedrykningsstregen.