Sjælden rovfugl har ynglet i Nordsjælland

For første gang siden 1927 er den meget sjældne rovfugl vandrefalken fundet ynglende i Nordsjælland - nærmere bestemt ved Kyndbyværket ved Jægerspris.

Det fortæller Dansk Ornitologisk Forening (DOF), der ifølge Frederiksborg Amts Avis glæder sig over, at den meget sjældne fugl nu igen yngler i området.

I 1996 blev der i et samarbejde mellem Dong Energy, Naturstyrelsen og Dansk Ornitologisk Forening opsat en redekasse til vandrefalke på Kyndbyværket i Nordsjælland, hvor der i nogen tid havde holdt et par vandrefalke til.

I søndags blev redekassen undersøgt på foranledning af biolog i DOF Knud Flensted, og det viste sig overraskende, at kassen tydeligvis var blevet benyttet til opfostring af et kuld unger i 2013.

Der var både ekskrementer og bytterester, blandt andet en ringmærket due, der var fanget i maj 2013. Enkelte gange i ynglesæsonen 2013 har lokale ornitologer desuden set vandrefalke i nærheden af redekassen, men uden der var mistanke om yngel.

I tirsdags så de lokale ornitologer Ulla Munch Hansen og John Hansen fra Frederikssund de to voksne ynglefugle sidde i redekassen.

- Alt dette viser med stor sikkerhed, at fuglene faktisk har ynglet i 2013, uden at nogen har opdaget det, og det ser ud til, at de også vil yngle her i 2014. Det er helt fantastisk, siger Knud Flensted til avisen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip